Triky pro posílení sebevědomí

Chcete si posílit sebevědomí? Prozradíme vám, které triky vám pomohou procházet životem s větší jistotou.

Sebevědomí lidé většinou působí přitažlivě, sympaticky a důvěryhodně. Dělají nezávislá rozhodnutí, přiznávají své chyby a jdou svou vlastní cestou. Zkrátka pevné sebevědomí zlepšuje život! Jak můžeme (nebo bychom měli) posílit své sebevědomí? Máme pro vás ty nejlepší tipy a návody.

Proč posílit sebevědomí

Sebedůvěra je pozitivní postoj k sobě samému nebo vědomé sebevnímání. Zpravidla platí, že čím sebevědomější jsme, tím sebevědoměji a pozitivněji dokážeme na takové otázky odpovídat. I když sebevědomí úzce souvisí se sebeláskou, jde spíše o vnitřní pocit než o duševní postoj. 

Podobně jako naše nálady a emoce však může kolísat i naše sebevědomí: neúspěchy, kritika, rozchody, nemoci, odmítnutí, puberta  –negativní myšlenky a zkušenosti mohou oslabit sebevědomí. Jeho vybudování a obnovení našeho sebepřijetí a vlastní hodnoty může nějakou dobu trvat.

To znamená, že naše sebevědomí není ani předurčené, ani nepevné. A to zase znamená, že můžeme cíleně posílit své sebevědomí a tím zlepšit svůj život.

Hýbejte se

Sport a cvičení jsou nejlepší způsoby, jak poznat (a milovat!) své vlastní tělo. Silový a vytrvalostní trénink není dobrý jen pro vaše fyzické zdraví. Má také výhody pro vaši duševní sílu, protože se cítíte vyrovnanější a fit, což v konečném důsledku zlepší vaše sebevědomí. 

Dopřejte si péči

Když budete zanedbávat své tělo, zanedbáváte i svoji duši. Naopak dobrý pocit například proto, že se v nějakém oblečení cítíme příjemně, naše sebevědomí automaticky zvyšuje.

Darujte úsměv

Budete-li světem kráčet s úsměvem a pozitivním přístupem, většina lidí (až na pár nevrlých výjimek) se k vám bude chovat stejně laskavě a s láskou – a to vám zvedne sebevědomí. Posílejte tedy úsměv do světa častěji a vrátí se vám v podobě vyššího sebevědomí.

Udělejte si čas na přátele

Jsme sociální tvorové a potřebujeme sociální vztahy a lidi, pro které něco znamenáme a pro které jsme nenahraditelní. Přátelství (nebo partnerství) jsou tedy pro sebevědomí zásadní. 

Sbalte si kufry

Cestování je samozřejmě nepřekonatelné pro rozšíření vašich zkušeností a sebevědomí. A čím jste zkušenější, tím jistěji zvládnete malé (i velké) výzvy v každodenním životě. Cestování navíc často upraví naši perspektivu a pomáhá ním opustit naši komfortní zónu. Skvělá příležitost k sebepoznání.

Zkoušejte nové věci

Nebojte se – naše sebevědomí roste nejen úspěchem, ale také (někdy možná s malým zpožděním) neúspěchem. V podstatě vše, co přežijeme, nás činí silnějšími a zralejšími. Proto je pro naše sebevědomí vždy dobré čelit výzvám nebo riskovat – i když dosáhneme svých limitů.

Naučte se říkat ne

Ne pro ostatní je někdy ano pro vás! Nejen znát své vlastní limity, ale také je respektovat a prosazovat – sebepotvrzení v akci! Díky tomu vaše sebevědomí poroste rychleji.

Změňte držení těla

Tak jednoduché to může být. Vzpřímené držení těla signalizuje našemu mozku bezpečí a sebevědomí – které je ve skutečnosti posilováno prostřednictvím jakési zpětné vazby.

Stůjte si za svým názorem

Každý člověk má právo na svůj vlastní názor – a na jeho změnu a vyjádření. Názor není nic jiného než výsledek myšlenek a životních zkušeností. A abychom se mohli dále rozvíjet, spoléháme na to, že je tu a tam porovnáme s ostatními a otestujeme je.

Užijte si sex

Ve výčtu tipů a cviků pro sebevědomí samozřejmě nesmí chybět ani sex! Uvědomění si těla, vypnutí, úprava perspektivy, nemyslet na nic. Naplňující sexuální život zvyšuje sebevědomí skoro neuvěřitelně.

Zdroj: názory autora

 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat